Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Toelatingseisen

De Copernicus Scholengemeenschap heeft mavo/havo-, havo/vwo- en vwo-brugklassen. Bij de aanmelding en indeling van de leerlingen in de brugklassen kijkt de Copernicus om te beginnen naar het basisschooladvies. Daarbij gelden de volgende toelatingseisen.

Een leerling is toelaatbaar tot de brugklas mavo/havo (regulier en sportaccentklas) met:

  • een mavo-advies (vmbo-theoretische leerweg),
  • een mavo/havo-advies.


Een leerling is toelaatbaar tot de brugklas havo/vwo (regulier en sportaccentklas) met:

  • een havo-advies,
  • een havo/vwo-advies,
  • een vwo-advies.

Een leerling is toelaatbaar tot de brugklas vwo (regulier) met:

  • een vwo-advies.

Na klas 1 bestaat de mogelijkheid dat leerlingen, op grond van prestaties en inzet, een overstap maken naar een andere klas 2. Bij uitzondering komt een overstap tijdens het schooljaar voor. In alle gevallen is er uiteraard overleg met de ouders/verzorgers.

De toelatingsprocedure voor leerlingen die naar de sportaccentklas (mavo/havo of havo/vwo) willen, kent naast bovenstaande toelatingseisen nog een enkele stap.

  • Voor de Sport Accent Klas: een fysieke test.

Het basisschooladvies bepaalt allereerst de plaatsing van uw kind in een mavo/havo-, havo/vwo- of vwo-brugklas. Leerlingen van dezelfde basisscholen worden daarna zo veel mogelijk bij elkaar in dezelfde brugklas geplaatst. Na de aanmelding bespreken de afdelingsleiders van de brugklassen alle leerlingen met de leerkracht van groep 8. Hierbij is ook de groepssamenstelling een punt van bespreking.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen