Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Internationaal

De wereld is groot, veel groter dan Hoorn, West-Friesland en Nederland natuurlijk.
Dat is op de Copernicus een belangrijk aandachtspunt. We noemen dat Copernicus-internationaal. In de praktijk betekent dat, dat je leert over de grenzen heen te kijken.

De Copernicus is heel actief in het aanvragen van Erasmusprojecten. Daardoor kunnen we uitwisselingsprogramma’s organiseren met scholen in het buitenland. Wij zijn al naar scholen geweest in o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Zweden. En zij komen natuurlijk ook naar ons toe.

In de brugklas kun je kennismaken met het vak Chinees. Vanaf klas 2 havo/vwo is dit een keuzevak, waarbij je als afsluiting een landelijke toets maakt. Sinds vijf jaar kun je dan zelfs mee op een heel bijzondere schoolreis naar China (Beijing) en Shanghai. Op dit moment wordt onderzocht of Chinees als examenvak wordt aangeboden in de nabije toekomst.

Ook voor havo/vwo leerlingen is het programma High School English (HSE). Je maakt hierin kennis met de Amerikaanse cultuur. Uiteraard leer je ook in een snel tempo beter Engels spreken. In de bovenbouw kun je mee naar Amerika. Eind oktober ging voor de zevende keer een groep Copernicus-leerlingen naar Methuen High School, Boston en New York. Je verblijft bij een gastgezin en in New York in een hostel/hotel.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen