Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Onderwijsaanbod

De Copernicus is een school voor mavo, havo en vwo. Er zitten iets meer dan 1300 leerlingen op school, verdeeld over vijf afdelingen.

In de eerste klas hebben we dit jaar 254 leerlingen, verdeeld over 9 brugklassen.

De brugklasperiode op de Copernicus duurt twee jaar. De leerling krijgt dus tijd om te laten zien wat hij of zij kan en wat daarna de beste vervolgstudie voor hem of haar is. De leerling zit twee jaar in een gemengde mavo/havo-brugklas, havo/vwo-brugklas of vwo-brugklas. In een gemengde brugklas is de basisstof voor iedereen hetzelfde, maar is er ook extra lesstof die je uitdaagt om te kijken of leerlingen een stapje verder kunnen zetten. Na klas 1 havo/vwo kan de leerling bevorderd worden naar klas 2 vwo.

In klas 1 en 2 hebben de leerlingen elke week twee Copernicus-Plus-uren. In die uren volgen ze om de vijf of zes weken een ander programma. Al die programma’s hebben iets te maken met sport, cultuur of internationaal. Ze zijn anders dan de gewone vakken en geven de kans om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, bijvoorbeeld bij Chinees, bèta+ of drama.

In klas 1 kan gekozen worden voor een speciale Sport Accent Klas (alle niveaus). Bij een vwo-advies kiest de leerling voor de havo/vwo-brugklas om hieraan mee te doen. In de tweede klas kan je direct doorstromen naar vwo-2 met sport.

Na de tweejarige brugklasperiode ga je verder op de mavo, op de havo of op het vwo. Het komt op de Copernicus vaak voor dat leerlingen met goede cijfers op hun mavo-diploma doorgaan op de havo. En ook dat leerlingen met goede cijfers op hun havo-diploma doorgaan op het vwo. Zelfs een ‘versnelde vwo-opleiding’ (klas 5vwo en 6vwo in één jaar) kan dan bij ons op school. En tijdens de studie overstappen van mavo naar havo of van havo naar vwo is ook mogelijk, als daar goede redenen voor zijn. Dit zijn mooie voorbeelden van "Verleg je grenzen".
Bekijk de mogelijkheden ook in het stroomschema.

Onze pijlers zijn: sport, cultuur en internationaal.

Copernicus-sport:
De Copernicus is een Sport Accent School. Dat betekent dat je eindexamen kunt doen in een sportvak. In de mavo heet dat vak Lichamelijk Opvoeding 2 (LO-2) Op havo niveau heet dat vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Copernicus-cultuur:
In de brugklassen krijg je les in vier kunstvakken: tekenen, handvaardigheid, muziek en textiel. In een van die vakken, namelijk textiele werkvormen, kun je op de Copernicus ook eindexamen doen.

Copernicus-internationaal:
Ben je meer geïnteresseerd geraakt in Copernicus-internationaal, dan zul je zeker genieten van de schoolreizen naar het buitenland en misschien deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met scholen in andere landen. Kies je High School English of Chinees, dan kun je mee op reis naar Amerika of China.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen