Verleg je grenzen
Copernicus

Beste leerling van groep 8

Leuk dat jij benieuwd bent naar onze school! Welkom op onze website!

Weet je wie Nicolaas Copernicus was? Hij was een geleerde die leefde rond 1500. Hij heeft onder andere ontdekt dat de zon het middelpunt is van ons zonnestelsel en dat de aarde om de zon draait. Dat was baanbrekend en grensverleggend, omdat mensen toen dachten dat het andersom was. Onze school is naar hem vernoemd omdat we van nieuwsgierigheid en leren houden. Wil jij ook grenzen verkennen en verleggen? Kom dan naar de Copernicus!

Ga mee op avontuur. Ontdek wie je bent en wat je wilt. Bepaal je eigen route. Die mogelijkheden krijg je op onze school. Je gaat veel nieuwe dingen doen en beleven. Zoals tijdens de twee Copernicus-plus-uren per week, waarin je misschien wel Chinees leert, drama kiest, een robot programmeert of zelf muziek gaat maken. Je krijgt vier creatieve vakken en ook sportieve leerlingen vinden op onze school reuze interessante mogelijkheden. Op de Copernicus helpen we jou bij je zoektocht naar de opleiding en richting die het beste bij jou past.

De meeste leerlingen van onze school halen goede resultaten en velen stromen op naar een hoger niveau. Ook die leerlingen verleggen hun grenzen. Dat vinden zij natuurlijk fijn en wij zijn daar heel trots op. Maar het allerbelangrijkste is dat we vooral een school willen zijn waar jij je prettig en veilig voelt. Waar je je op een positieve manier uitgedaagd voelt om veel te leren en hard te werken aan jouw eigen toekomst.

Verleg je grenzen

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen