Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Bovenbouw

VWO: klassen 3, 4, 5 & 6

De Copernicus wil graag zelfbewuste, kritische leerlingen opleiden. Bij ons wordt het gewaardeerd als je een kritische blik op jezelf en de maatschappij ontwikkelt en laat zien. We begeleiden je in je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je te ontdekken wat je wilt bereiken in je leven en reiken je de middelen aan om dit te doen. Onze leerlingen weten wat er speelt in de maatschappij en kunnen hun eigen weg en plaats daarin gemakkelijk vinden.

Om je vwo met succes af te ronden moet je hard werken, zelfstandigheid laten zien en nadenken over wat voor jou de belangrijkste reden is om te dingen te leren. De rest van je leven wordt er van je verwacht dat je in staat bent jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren om je op die manier snel aan te passen aan nieuwe, snel veranderende situaties. Wij helpen je daarbij.

Studeren is ook leuk op de Copernicus SG. De sfeer is erg goed. Je mag bij ons jezelf zijn en we gaan respectvol met elkaar om. Wij hebben veel aandacht voor de wereld om ons heen en gaan graag grenzen over. Je gaat een aantal reizen naar het buitenland maken. Iedereen krijgt de kans deel te nemen aan een buitenlandse uitwisseling en in vwo 4 maak je een langere reis naar Rome. Je maakt kennis met de cultuur in de andere landen, je leert nieuwe mensen kennen, maakt nieuwe vrienden en tegelijk weten we zeker dat de reizen je veel plezier zullen opleveren.

vwo 3

De derde klas is de schakelklas tussen onderbouw en bovenbouw. Officieel zit je al in de bovenbouw. Je zult merken dat je langzamerhand meer wordt beoordeeld op je inzicht en vaardigheden in plaats van uitsluitend op kennis. Je laat zien dat je wat je in de eerste jaren op school hebt geleerd, nu kunt toepassen. Leerlingbegeleiding blijft een belangrijk aspect. Er zal door je mentor tijd worden besteed aan jou als mens en leerling en er worden nog steeds gezellige dingen gedaan met de hele klas.

vwo 4 &  vwo 5

Hier begint de voorbereiding op het examenjaar, nu begint het echte werk. Je begint met het opbouwen van je 'examendossier'. Dit betekent dat de cijfers die je haalt, meetellen voor je cijfer waarmee je het Centraal Eindexamen in gaat aan het einde van vwo 6. In vwo 4 en vwo 5 rond je zelfs al schoolexamenvakken af. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op je zelfstandigheid en je begint met de oriëntatie op je vervolgstudie.

vwo 6

Het eindexamenjaar. In dit korte jaar begin je aan je – zeer belangrijke – eindsprint. Een groot gedeelte van het examendossier is in de vorige twee jaren al gevuld. Dit is je laatste kans om met een zo hoog mogelijk schoolexamencijfer het examen in te gaan. Je docenten helpen je met de voorbereiding van het Centraal Examen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de regels rondom het examen, maar vooral aan hoe je de voorbereiding het beste kunt aanpakken. Als het goed is, zet je de puntjes op de i. In de jaren hiervoor heb je alle middelen aangereikt gekregen om er een succesvol jaar van te maken.

<< terug <<

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen