Verleg je grenzen
Copernicus

Lyceo huiswerkbegeleiding

De Copernicus maakt gebruik van Huiswerkbegeleiding door Lyceo. Op de website van Lyceo kunt u meer informatie vinden.

Over Lyceo
Iedere leerling kan onverhoopt tegen omstandigheden aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijk maken. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren de begeleiders van Lyceo leerlingen het beste uit zichzelf te halen, studieproblemen de baas te worden en hun ambities waar te maken.

Steeds vaker maken leerlingen gebruik van een extra steuntje in de rug bij het maken en leren van schoolwerk. Op de Copernicus SG is het mogelijk om huiswerkbegeleiding of bijles te krijgen via Lyceo.

Daarnaast is het streven om leerlingen ook in toetsweekperiodes de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan de Toetsweek Opvangklas (TWOK).

Deze dienst is bedoeld voor alle leerlingen van de school: van klas 1 tot en met klas 6 en van Mavo tot en met VWO.

Het doel van onze begeleiding verschilt in intensiviteit per dienst, maar heeft als focus: zelfstandig leren werken, met meer motivatie naar school gaan en het verbeteren van de resultaten.

Waarom op school?
Wij werken samen met de Copernicus SG en hebben contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is er tijd voor ontspanning.

Huiswerkbegeleiding
Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en leren leren van het huiswerk en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Huiswerkbegeleiding houdt in:

  • samen met de leerling stellen we een persoonlijk plan op;
  • onze begeleiders staan klaar om uitleg te geven;
  • aanwezigheidsregistratie d.m.v. leerlingvolgsysteem;
  • we overhoren het leerwerk;
  • aandacht voor studievaardigheden;

Lyceo biedt 4 middagen per week (maandag tot en met donderdag) de mogelijkheid tot het volgen van huiswerkbegeleiding tussen 14.30 tot 17.30 uur. De tijden kunnen in overleg worden afgestemd.

Huiswerkklas
De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om hun huiswerk te maken. Leerlingen voeren het belangrijkste leer- en maakwerk uit tijdens de huiswerkklas. Er is dagelijks begeleiding aanwezig en er is sprake van een aanwezigheidsregistratie. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van elke periode wordt een terugkoppeling gegeven over de voortgang van de leerling. Lyceo biedt 5 middagen per week de mogelijkheid tot het volgen van huiswerkklas tussen 14.30 tot 17.30 uur. De tijden kunnen in overleg worden afgestemd.

Bijles
Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Naast de vele mogelijkheden die al binnen de Copernicus worden aangeboden kunnen bijlessen van Lyceo uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

Bij Lyceo wordt regelmatig overlegd met de ouder(s)/verzorger(s) en docenten over de voortgang van de leerling. Meestal gebeurt dit per mail of telefonisch of - als daar behoefte aan is - in een persoonlijk gesprek.

Het volgen van huiswerkbegeleiding, huiswerkklas of bijles is door ouders in te kopen. U kunt de tarieven en voorwaarden vinden op www.lyceo.nl

Meer informatie en aanmelden kan op https://www.lyceo.nl/lyceo-hoorn-copernicus-college/

U kunt ook mailen naar: [email protected]

Extra examenbegeleiding op school

Om je goed voor te bereiden op je school- en eindexamen(s) organiseert Lyceo, in samenwerking met de Copernicus sg , examentrainingen op 7 en 8 mei a.s. Dankzij deze samenwerking kan Lyceo de examentrainingen tegen een aantrekkelijk kortingstarief aanbieden. De trainingen vinden plaats op de Copernicus SG.

Voor meer informatie over het aanbod en de mogelijkheden op het gebied van huiswerkbegeleiding: zie de website van Lyceo

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen