Verleg je grenzen
Copernicus

Cultuur

Cultuur daagt je uit

Kunst is een van de uitingen van cultuur waarover de Copernicus je wijzer maakt.

  • Het leren over kunst is leren over de maatschappij, je omgeving, verschillende tijden en  jezelf. 
  • Het maken van kunst is worstelen met materialen en keuzes maken die niet voor de hand liggen.
  • Het bezoeken van kunst is genieten, concentreren, kijken, luisteren en je laten verrassen.

Kunst daagt je uit

Aan het eind van je schooltijd heb je geleerd jezelf te uiten, creatief te denken en keuzes te maken. Je hebt cultuur ervaren, bent geprikkeld om na te denken over jezelf en over de wereld om je heen.  Je hebt vaardigheden verbeterd  als communiceren, samenwerken, presenteren, plannen en argumenteren.

Je maakt tijdens je schoolcarrière kennis met veel verschillende creatieve vakken.  Naast kunst- en cultuurgeschiedenis, textiele werkvormen, muziek, tekenen en handvaardigheid, krijg je op de Copernicus ook lessen over architectuur, fotografie, drama en andere culturen.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen