Verleg je grenzen
Copernicus

Dans

In verschillende leerjaren kun je in aanraking komen met dans.

In de 1e klas is er het dansproject, meestal in september, waarin je een voorstelling ziet van dansgezelschap Massive Movement, waarin het thema Respect de hoofdrol speelt. Je gaat in de aansluitende workshop zelf dansen en krijgt een filmdocumentaire te zien over 2 jongens die beiden professioneel danser willen worden, de een hip- hopper, de ander klassiek balletdanser. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Wat vind jij zelf mooi of leuk aan dans? Dit soort vragen ga je voor jezelf beantwoorden n. a. v. dit project.

In de Copernicus Plus uren zijn er danslessen bij dansschool Dazzling, die ook ondersteunt bij Copernicus Live en regelmatig workshops geeft voor de Copernicus.

In de 4e klas H/V bij het vak CKV kun je inschrijven voor het balletproject bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Je gaat daar een workshop volgen, krijgt een rondleiding in het Muziektheater (achter de schermen) en ziet ’s avonds een voorstelling.
Ook kun je in de 4e klas H/V kiezen voor het bezoeken van een dansvoorstelling in de Park Schouwburg.


Klas 1: Dansproject op school met Massive Movement: voorstelling "Mixed Up", nabespreking, workshop dans (klassiek en hiphop) en film over opleiding dans.

In deze voorstelling krijgen een klassieke balletdanseres en een breakdancer, een opdracht: mix nieuwe dansstijlen in je eigen stijl. Zij doen hun uiterste best en trachten aan elkaar te bewijzen dat zij dit het beste kunnen. Het gaat van de klompendans tot Indiaas Bollywood met ritme als nieuw medium. Andy sluit af met zijn beatboxact. Makers Janine Schott en Andy Ninvalle zijn erin geslaagd het concept van Pas de Duh te verbreden. Het gaat niet alleen meer klassieke dans en breakdance maar ook om andere bekende dansstijlen.


Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen