Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

De kunstvakken

Van oudsher is de Copernicus een school waar kunst en cultuur een belangrijke rol spelen.

In de onderbouw staan maar liefst 4 kunstvakken op het rooster:

Je kunt op zowel Mavo, Havo als Vwo examen doen in textiele werkvormen. In de school vind je veel werk van leerlingen, in vitrines, in de gangen en aan de wanden.

Ook zijn er allerlei projecten die tot prachtige kunstwerken leiden. Bij geschiedenis bijvoorbeeld: in de eerste klas wordt jaarlijks een Egypte-wedstrijd gehouden, waarvoor de mooiste voorwerpen gemaakt worden. En in de Copernicus Plus-uren Beta leer je hoe je uit schroot een bewegend kunstwerk kunt ontwerpen en bouwen. Kunstwerken worden dus ook gemaakt bij vakken waar je dat niet zo snel zou verwachten.

Daarnaast is er veel aandacht voor film en diverse podiumkunsten. Vanaf klas 1 totdat je van school gaat krijg je diverse film-en theatervoorstellingen te zien, zowel op school als in theaters en ga je zelf ook actief iets doen aan film en theater. Sommige onderdelen zijn verplicht, bijvoorbeeld het dansproject in klas 1, het filmproject in klas 4H/V en de dramalessen tijdens de Copernicus Plus-uren klas 1 en 2. Voor sommige onderdelen kun je kiezen, bijvoorbeeld dansles tijdens de Copernicus Plus-uren.

Als je actief bent of wilt zijn in de muziek, ben je op de Copernicus op de goede plek. Tijdens het jaarlijkse Copernicus Live, met voorrondes, audities en workshops en een finale in schouwburg Het Park in Hoorn ontdekken en ontwikkelen veel leerlingen hun talenten.

Sinds 2010 zijn wij Toneelmakerijschool, d.w.z. dat wij een samenwerkingsverband hebben met het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland, de Toneelmakerij uit Amsterdam. Voor diverse projecten en theatervoorstellingen komen de medewerkers van dit gezelschap naar de Copernicus.

Verleg je grenzen