Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Muziek

Naast de gewone muzieklessen is het mogelijk in de Copernicus Plus-uren voor extra uren muziek te kiezen.

workshop concertgebouwworkshop concertgebouwworkshop concertgebouw


In de muzieklessen richten we ons op de volgende onderdelen: zang, akkoordpartij (gitaar en keyboard), baspartij (basgitaar en keyboard) en drums. Je maakt kennis met alle onderdelen en daarna kies je voor het onderdeel dat het beste bij je past. Er worden samenspelgroepjes geformeerd, taken verdeeld en intro’s of delen van popnummers ingestudeerd. Het ingestudeerde popnummer wordt voorgespeeld en we bekritiseren elkaar en geven elkaar een beoordeling.


Voor de extra muzieklessen is het niet noodzakelijk dat je al een muziekinstrument bespeelt, iedereen kan deelnemen en je kunt werken op je eigen niveau.
Je leert heel veel , bijvoorbeeld samenwerken, presenteren en luisteren naar elkaar, elkaar respecteren, verantwoordelijkheid dragen en keuzes maken. Bovendien ontdek je je eigen kwaliteiten op muziekgebied.

In deze extra lessen muziek, werken we ook toe naar een workshop in het Concertgebouw. Hier ga je zelf muziek maken en na afloop een concert bijwonen.
En word je zo enthousiast in het muziek maken, kun je een instrument bespelen of leuk zingen, dan kun je je ook nog opgeven voor  Copernicus Live.

Verleg je grenzen