Verleg je grenzen
Copernicus

Theater

In verschillende leerjaren komt theater aan bod: in de 2e klas komt de Toneelmakerij een voorstelling geven met aansluitend een workshop of nabespreking. Meestal is dit een intieme voorstelling in klassenverband met de mentor erbij.

Bijna elk jaar kun je in klas 1 en 2  ook inschrijven voor de RO – familievoorstelling in dePark Schouwburg. Je kunt dan je ouders, broers en zussen meenemen voor een sterk gereduceerd e prijs. Vooraf is er dan voor de leerlingen een voorbereidende workshop op school.

Ook kun je zelf aan theater maken doen: In de Copernicus Plus lessen klas 1 en 2 zijn er drama- lessen, met eventueel een vervolg in klas 3 H/V.
En ook bij CKV in klas 4H/V krijg je naast theatertheorie ook weer dramalessen, waarin je zelf gaat spelen en presenteren.

In klas 5VWO bestaat het volledige CKV programma uit een theaterproject, waarin je een klassiek toneelstuk gaat bewerken tot een eigentijds stuk, dit programma heet: ‘Pimp my  play’. Voor de Kerst worden deze stukken gepresenteerd aan de klasgenoten en de mentor.

 

Binden en Boeien; Copernicus en de Toneelmakerij

De Copernicus is een verbinding aangegaan met de Toneelmakerij, het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland.
De Toneelmakerij speelt op een verrassende, vernieuwende manier verhalen die mensen aan het hart gaan. Zij maken theater voor alle leeftijden, van kleuter tot jongvolwassene, intieme voorstellingen en voorstellingen voor de grote zaal, speelse en complexe voorstellingen.
Bij bijna elke voorstelling ontwikkelt de Toneelmakerij een op maat gemaakt educatief programma (lesmaterialen en workshops).
De Toneelmakerij is op zoek gegaan naar 5 middelbare scholen in Noord- Holland en 5  in Amsterdam, die een intensieve relatie willen opbouwen, om elkaar beter te leren kennen en gezamenlijk het werk voor jongeren te kunnen ontwikkelen.
Aangezien de Copernicus goede ervaringen heeft met de Toneelmakerij en we geloven dat deze verbinding ons, maar vooral onze leerlingen veel kan opleveren, zijn wij 1 van de 5 Noord-Hollandse Toneelmakerij- scholen geworden. Het officiële bordje hangt inmiddels in de entree van het hoofdgebouw op de Nieuwe Steen 11.
In de praktijk betekent het dat er jaarlijks enkele projecten en/of voorstellingen in verschillende klassen georganiseerd worden.

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen