Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Internationaal

“Over grenzen kijken”

Nederland is een klein onderdeel  van een grote, complexe wereld. Op de Copernicus bereiden wij leerlingen voor op hun rol in die complexe wereld. Wij willen iedereen leren een ‘wereldburger’ te zijn.

Aan het eind van je schooltijd heb je geleerd over je eigen grenzen heen te kijken en begrijp je beter hoe de wereld in elkaar zit. Je hebt een aantal van je eigen grenzen verlegd en meer begrip en tolerantie ontwikkeld voor andere mensen en andere ideeën. In je eigen buurt, in Nederland en ook daarbuiten.

Je krijgt je hele schoolcarrière les in het ‘over grenzen kijken’, letterlijk en figuurlijk. Tijdens de reizen en uitwisselingen maak je kennis met andere mensen en culturen. Je leert ook veel over jezelf en je eigen omgeving. En leren is óók grenzen verleggen, jezelf uitdagen en de wereld verkennen.

De Copernicus is een internationaal gerichte school.
De groeiende belangstelling voor High School English en Chinees getuigt daar ook van. De leerlingen die hieraan mee doen, gaan de komende jaren ook naar, respectievelijk, Boston en Beijing. Tot nu toe hadden we uitwisselingen met scholen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië en sinds enige jaren bestaat het Comeniusproject, waarbij een samenwerkingsverband wordt aangegaan met diverse Europese scholen. >> lees meer

Verleg je grenzen