Verleg je grenzen
Copernicus

Chinese les:
met het oog op de toekomst

Ni hao!

De Copernicus is de eerste middelbare school boven het Noordzeekanaal waar je Chinees kunt leren. Daar beginnen we al mee in de brugklas.

Dat is best bijzonder. Tegelijkertijd is het ook weer niet zo vreemd: China is natuurlijk een reusachtig land, dat in de wereld een steeds belangrijker rol gaat spelen. Steeds meer bedrijven - ook Nederlandse - doen zaken met China. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat je met het oog op de toekomst de Chinese taal onder de knie probeert te krijgen. Want de meeste Chinesen spreken geen of amper Engels.

Je kunt op de Copernicus dus al in de brugklas kennismaken met Chinees, tijdens je Copernicus Plus-uren. Je leert Chinese karakters schrijven, je probeert gesprekjes in het Chinees te voeren en je leert natuurlijk veel over China en zijn cultuur.

Bevalt de kennismaking met het Mandarijn-Chinees, dan kun je daar uitgebreider mee verder in klas 2 en 3. In de derde klas gaan we met de groep naar China. We bezoeken daar niet alleen allerlei historische plaatsen, maar lopen ook twee dagen mee met de leerlingen van een Chinese school.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen