Verleg je grenzen
Copernicus

Extra Engels met High School English

Het lijkt wel of de wereld steeds kleiner wordt, vooral door (nieuwe internationale) media als televisie en internet. Daarom wordt het steeds belangrijker dat je je talen goed spreekt. De Copernicus biedt jou de mogelijkheid om extra lesuren Engels te volgen: High School English.

High School English wordt tot en met klas 3 aangeboden onder de naam Junior High School English. Daarna gaat het programma verder als Senior High School English. Uiteindelijk kun je er een certificaat mee halen, waarmee je toegang hebt tot universiteiten in het buitenland.

High School English wordt in de eerste klas aangeboden in een cursusblok van zes weken. Je kunt twee keer aan zo'n blok deelnemen. Daarna kun je er - als je dat wilt - vanaf klas twee mee verder. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan Amerika en de Amerikaanse cultuur. Op een speelse manier ga je - sneller dan anders het geval zou zijn - de Engelse taal beheersen.
Het Senior programma richt zich steeds meer op de Engelse taal. Er is veel aandacht voor de taalvaardigheden lezen en schrijven, maar vooral voor spreken en luisteren/kijken. Het lesmateriaal en de onderwerpen zijn gericht op Amerika, maar de vaardigheden die je leert helpen je voor je Engelse taalbeheersing en dus ook voor het gewone vak Engels waar je uiteindelijk examen in doet.

Uitwisseling met Amerika
en een reis naar New York

Het programma wordt niet alleen afgesloten met een TOEFL examen (vrijwillig). In vwo 5 gaan alle HSE leerlingen naar de Verenigde Staten. Deze reis vindt plaats in de vorm van een uitwisseling met (de leerlingen van) Menthuen High School, een school vlakbij Boston.
Iedere leerling in vwo 5 doet mee aan een uitwisseling. Leerlingen die High School English volgen gaan op uitwisseling naar Amerika, de andere leerlingen naar een stad/land in Europa. Je verblijft ruim een week bij een Amerikaanse scholier thuis, een fantastische ervaring en dat jaar komt er een Amerikaanse high school leerling bij jou. We sluiten de uitwisseling naar Amerika af met 4 dagen/3 nachten in New York City.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen