Verleg je grenzen
Copernicus

Reizen & excursies

Op de Copernicus is een traditie ontstaan op het gebied reizen. De meerdaagse buitenlandse reizen vinden plaats in april of mei. De afgelopen jaren zijn meerdaagse schoolreizen naar onder andere Parijs, Rome, Barcelona en Beijing georganiseerd. Alle buitenlandse reizen hebben culturele én recreatieve aktiviteiten.

We hebben voor de hogere klassen het volgende aanbod van meerdaagse schoolreizen:

 
mavo 3 Parijs
havo 4 Praag
vwo 4 Rome
vwo 3 & havo 3 (Chinees) Beijing

Excursies

De Copernicus organiseert een groot aantal eendaagse excursies. De ene keer is dat bedoeld voor een bepaald leerjaar, de andere keer weer voor een bepaald vak. Sommige excursies zijn voornamelijk voor de onderbouwklassen.

Onderbouw:

Onder andere Lauwersoog waar we met de tweede klassen de Natuurschool bezoeken en Amsterdam waar we diverse musea bezoeken.
Het schooljaar wordt voor de klassen 1 en 2 altijd afgesloten met een schoolreisje met een hoog recreatief gehalte.

Bovenbouw:

In de week voor de kerstvakantie gaan verschillende bovenbouwklassen de school uit voor een uitstapje in het kader van het vak CKV.  Op het programma staan ééndaagse excursies naar Londen en Amsterdam.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen