Verleg je grenzen
Copernicus

Dyslexie

Alle leerlingen van de Copernicus, ongeacht of zij dyslectisch zijn, zullen merken dat de medewerkers van onze school hun best doen om het lezen en leren zo makkelijk mogelijk te maken door o.a. de volgende regelingen en afspraken:

 • Duidelijke herkenbare structuur van alle lessen door o.a.:
  - Lesplanners voor elk vak
  - Feedback op toetsen (bij grote toetsen m.b.v. RTTI)
 • Alle toetsen zoveel mogelijk in een duidelijke lay-out en een groot lettertype
 • Persoonlijke aandacht bij problemen
 • Verschillende mogelijkheden tot hulp en begeleiding naast de lessen (vakinhoudelijk en op het gebied van het leren en studeren)

Leerlingen met een officiële dyslexieverklaring kunnen daarnaast rekenen op de volgende aanpassingen, (mits expliciet vermeld in de dyslexieverklaring én erkend door school als een nuttige aanpassing en door de leerling ook daadwerkelijk gebruikte aanpassing):

 • Extra tijd bij toetsen (d.m.v.) een groene kaart
 • Extra tijd bij de eindexamens (aangevraagd in het examenjaar)
 • DAISY materiaal bij het eindexamen (onder voorwaarden aangevraagd)
 • Computergebruik (tekstverwerking) bij het eindexamen

Verder kan de school op individuele basis adviezen geven voor extra hulpmiddelen en hulp buiten school, maar de verdere uitwerking daarvan valt onder de verantwoordelijkheid van leerling en ouders.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de mentor of de afdelingsleider van uw kind.

Hulpmiddelen en spelling - dyslexie.pdf

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen