Verleg je grenzen
Copernicus

Leerlingbegeleiding

Een leerling moet in het vervolgonderwijs zelfstandig kunnen studeren.
Als een leerling in de brugklas op de Copernicus komt, heeft hij of zij daarin al stappen gezet. Aan ons om deze lijn op te pakken en vanuit klas 1 en 2 door te trekken naar de bovenbouw en uiteindelijk de examenklassen. Ter ondersteuning daarvan bieden wij in de onderbouw begeleiding in studievaardigheden, vakgerichte hulplessen en een huiswerkklas.

In het begin van het eerste brugjaar staat natuurlijk het wennen aan de nieuwe school voorop. Elke klas heeft een mentor en de brugklassen hebben bovendien een aantal juniormentoren (bovenbouwleerlingen) per klas die de nieuwe leerlingen wegwijs maken, letterlijk en figuurlijk. De eerste week op school noemen wij de wenweek. Het programma wijkt dan nog af van het normale lesrooster en alles staat in het teken van kennismaken. Na de wenweek volgt een introductieperiode waarin de gewone lessen beginnen, maar ook zaken als de omgang met elkaar, het werken met een agenda en het plannen van huiswerk centraal staan.

In die periode houden we ook kennismakings- en voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders. Op de avond voor brugklasouders kunt u dan kennismaken met de mentor, de afdelingsleider en de directeur. U kunt dan ook terecht met al uw vragen en ervaringen uit de eerste schoolweken.

Deze activiteiten maken deel uit van onze leerlingbegeleiding, voor alle leerlingen. Wanneer de leerlingbegeleiding onvoldoende blijkt om een leerling goed te laten functioneren en presteren, gaat deze over in leerlingzorg. Uiteraard heeft de Copernicus ook op dat terrein vele mogelijkheden en voorzieningen in huis. Meer informatie hierover vindt u in onze digitale schoolgids.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen